Norwegian International Language School
Mizerna 16 34-440 Kluszkowce

Phone:
Skype:
Mail:
+48 787 710 164
native-talking
info@norint.euVAT: PL 735-279-86-50
REGON: 122526704

My Cart

Handlekurven er tom

Hvorfor lærer vi norsk?


Demo kurs

Norint Norsk – A1.1 Spor 2

Ny i Norge - Norsk A1 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint Norsk A2.2 – Spor 2

Ny i Norge - Norsk A2 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint Norsk B1.1 – Spor 2

Mer Norsk - Norsk B1 lærebok

 

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint norsk B2.1 – Spor 2

Det går bra! - Norsk B2 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>

 • Monolitten, Vigelandsparken

  Monolitten, Vigelandsparken
  Monolitten er en steinsøyle plassert i Vigelandsparken i Oslo og ble ferdigstilt av Gustav Vigeland i 1943. Søylen, som består av 121 figurer, står på Vigelandsparkens høyeste punkt.

 • Trondheim By

  Trondheim By
  Trondheim (tidligere Nidaros og Trondhjem) er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen og byen i Norge med sine 179 123 innbyggere.

 • Ålesund By

  Ålesund By
  Ålesund er en kommune og by på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke. Byen er verdens største eksporthavn for klippfisk og har en travel fiskerihavn midt i sentrum med salg av fersk fisk.

 • Koldalen

  Koldalen
  Vakker norsk natur, med høye fjell og dype daller som faller ned i sjøen. Her ser vi Koldalen, sett her fra kajakk.

Fakta om Norge

Hovedstad:Oslo
Befolkning:5 165 802
Landområde:324220 km²
Befolkningstetthet:15 pers./km²
Offisielt språk:Norsk (Bokmål/ Nynorsk)
Valuta:1 norsk krone = 100 øre, 1 NOK
Største byer:Oslo (0,5 millioner innbyggere), Bergen, Trondheim
Politiskt system:Parlamentarisk monarki
Religion:Lutheranere 86% (statskirke), andre protestantiske og katolske 3%, andre 1% - ateister og uspesifiserte
Retningsnummer:+47, 0047

Levestandarden i Norge

Norge er ikke bare et vakkert land med høye fjell og dype daller og med vill natur. Det er også et land som tilbyr en eksepsjonell høy levestandard. Norge er en velferdsstat, og en av de rikeste landene i verden. I 2003 var Norge på første plass i rangeringen av landene med høyest levestandard. I tillegg har dette skjedd for tredje år på rad. Befolkningen i Norge skiller seg ut fra den generelle befolkningen i Europa på grunn av forbausende god helse og en ekstrem lav spedbarnsdødelighet. Lese-/skrivekyndighet har blitt ervervet av nesten 100% av befolkningen og nesten hele befolkningen har gjennomført en eller annen form for videregående opplæring. Selv om Norge ikke tilhører EU, faller det innenfor Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), som bringer en gruppe land sammen med felles mål om å oppnå det høyeste nivået av økonomisk vekst og levestandard for sine borgere.

Økonomisk utvikling

BNP per én beboer er høy, og landets rikdom er relativt jevnt fordelt i hele befolkningen. I alle grupper er det en høy grad av likestilling. Norge er et høyt utviklet og industrialisert land med en åpen eksportrettet økonomi. Ofte nevnt som en av de rikeste landene i verden, og Norge har en av de høyeste stillinger i verdensrangingen i når det gjelder levestandard, forventet levealder og generell helse.

Sysselsettingen i Norge

Arbeidsgivere i Norge tilbyr usedvanlig gunstige arbeidsvilkår, høy lønn, sosiale ytelser og ulike faglige rettigheter. Men det er generelt en viktig forutsetning: Den ansatte må lære det norske språket! Selv om kunnskaper i engelsk er utbredt i Norge, kreves det at de fleste ansatte har en grunnleggende forståelse av norsk. I de fleste tilfeller har innvandrer jobbsøkere en juridisk plikt til å lære norsk på egen bekostning. Gratis kurs er oftest kun for flyktninger og deres familier.

Norsk klima

Norge ligger på samme breddegrad som Alaska, Grønland og Sibir, men i sammenligning er Norges klima mye bedre. Golfstrømmen som fører det varme Golf vannet til norske kysten, påvirker betydelig det norske klimaet. Sør-og Midt-Norge ligger i et maritimt klima, og nord (nord for polarsirkelen) på et kjølig temperert maritimt klima som grenser på den nordlige bredden til et arktisk klima. Nord for polarsirkelen er det dagslys hele dagen og natten om sommeren ("Midnattsol"), derimot er dagslys begrenset om vinteren til bare noen få timer (mørketid).

Norsk Natur

Norsk natur ble berømt i stor grad takket være de mektige fjordene som skjærer seg dypt inn i landet. Kysten av Norge er over 20.000km lang og er ekstremt mangfoldig. Langs kysten er det rundt 50.000 øyer, hvorav bare omkring 5000 har innbyggere. I dette landet, ved siden av vakre fjorder, kan vi finne flotte skandinaviske fjell, gamle breer, vakre innsjøer og skoger. Nordmenn har en enorm kjærlighet og respekt for naturen sin.  Norge er også landet med elg, laks, bjørn og reinsdyr.