Norwegian International Language School
Mizerna 16 34-440 Kluszkowce

Phone:
Skype:
Mail:
+48 787 710 164
native-talking
info@norint.euVAT: PL 735-279-86-50
REGON: 122526704

My Cart

Handlekurven er tom

Hvorfor lærer vi norsk?


Demo kurs

Norint Norsk – A1.1 Spor 2

Ny i Norge - Norsk A1 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint Norsk A2.2 – Spor 2

Ny i Norge - Norsk A2 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint Norsk B1.1 – Spor 2

Mer Norsk - Norsk B1 lærebok

 

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint norsk B2.1 – Spor 2

Det går bra! - Norsk B2 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>

 • Monolitten, Vigelandsparken

  Monolitten, Vigelandsparken
  Monolitten er en steinsøyle plassert i Vigelandsparken i Oslo og ble ferdigstilt av Gustav Vigeland i 1943. Søylen, som består av 121 figurer, står på Vigelandsparkens høyeste punkt.

 • Trondheim By

  Trondheim By
  Trondheim (tidligere Nidaros og Trondhjem) er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen og byen i Norge med sine 179 123 innbyggere.

 • Ålesund By

  Ålesund By
  Ålesund er en kommune og by på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke. Byen er verdens største eksporthavn for klippfisk og har en travel fiskerihavn midt i sentrum med salg av fersk fisk.

 • Koldalen

  Koldalen
  Vakker norsk natur, med høye fjell og dype daller som faller ned i sjøen. Her ser vi Koldalen, sett her fra kajakk.

Det norske språket

I Norge er det offisielt to talespråk: bokmål, som snakkes av de fleste nordmenn og nynorsk, som brukes av 10-15% av befolkningen. Begge språkene er offisielle språk, og kan høres på radio, i pressen, på TV, og på gata. Norge har også mange dialekter, noe som kan være overraskende med en så liten befolkning. Forklaringen på dette fenomenet, er imidlertid enkel. Mange mennesker levde i dype daler skåret ut av fjordene, som ofte bare var tilgjengelig fra sjøen, de møtte og handlet sjelden med hverandre. Dette førte til fremveksten av nordmenns ekstreme individualisme, og mange varianter av morsmålet. Norsk er ett av språkene i den skandinaviske gruppe av germanske språk. Det er så nært knyttet til dansk og svensk språk at når man snakker norsk kan man kommunisere med svensker og dansker. Det skrevne norske språket er nærmere det danske språket, men det talte språket høres mer ut som svensk. Bokstavene i det norske språket er fra det latinske alfabetet, og alfabetet er identisk med det engelske alfabetet, med bare et tillegg på tre bokstaver - æ, ø og å:

Æ (æ) - den leses som den engelske "a" i ordet "cat"
Ø (ø) - det leses som det tyske " õ"
Å (å) - det leses som det engelske "o" i ordet "more"

Norske flaggDe fleste nordmenn snakker flytende engelsk. Men når man ønsker å bo og arbeide i Norge, er det å lære norsk obligatorisk. Kursene trenger ikke å bli holdt i Norge, men når du velger en lærer, så må man ta i betraktning at det er nordmenn som vil bekrefte kunnskapen din når du flytter til Norge. De fleste gode jobbene krever noe kunnskap om det norske språket. Riktig uttale og tonefall er ekstremt viktig i det norske språket (noen ganger er betydningen av ordet avhengig av aksent!). Derfor er det best å lære fra de som kjenner det best, nordmennene selv. Derfor er alle kurs i vår skole undervist av lærere som har norsk som morsmål eller av lærere som har norsk på C1 nivå. Morsmål lærere kvalitetssikrer alle våre kurs for å sikre kvaliteten på opplæringssystemet vårt.