Norwegian International Language School
Mizerna 16 34-440 Kluszkowce

Phone:
Skype:
Mail:
+48 787 710 164
native-talking
info@norint.euVAT: PL 735-279-86-50
REGON: 122526704

My Cart

Handlekurven er tom

Hvorfor lærer vi norsk?


Demo kurs

Norint Norsk – A1.1 Spor 2

Ny i Norge - Norsk A1 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint Norsk A2.2 – Spor 2

Ny i Norge - Norsk A2 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint Norsk B1.1 – Spor 2

Mer Norsk - Norsk B1 lærebok

 

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>


Norint norsk B2.1 – Spor 2

Det går bra! - Norsk B2 lærebok

 

Brukernavn: demo
Passord: demo-123

<<Login>>

 • Monolitten, Vigelandsparken

  Monolitten, Vigelandsparken
  Monolitten er en steinsøyle plassert i Vigelandsparken i Oslo og ble ferdigstilt av Gustav Vigeland i 1943. Søylen, som består av 121 figurer, står på Vigelandsparkens høyeste punkt.

 • Trondheim By

  Trondheim By
  Trondheim (tidligere Nidaros og Trondhjem) er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen og byen i Norge med sine 179 123 innbyggere.

 • Ålesund By

  Ålesund By
  Ålesund er en kommune og by på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke. Byen er verdens største eksporthavn for klippfisk og har en travel fiskerihavn midt i sentrum med salg av fersk fisk.

 • Koldalen

  Koldalen
  Vakker norsk natur, med høye fjell og dype daller som faller ned i sjøen. Her ser vi Koldalen, sett her fra kajakk.

Sysselsettingen i Norge


Planlegging:

Hvis man skal jobbe i Norge, må man registrere seg hos den lokale politistasjonen. Deretter skal man besøke nærmeste senteret for utenlandske arbeidstakere i Norge.

På jakt etter arbeid:

Alle har rett til å bruke tjenestene til det norske arbeidsformidlingskontor, kalt "NAV". Dette kontoret har informasjon om ledige stillinger, samt tilbyr gratis internettilgang og tjenester som fotokopiering og faksing. Man bør registrere seg med "NAV" som arbeidssøker så snart man kommer til Norge. Det er helt gratis. Mens man er i Norge, har man 6 måneder for jobbsøking etter forutgående melding til politiet.

Jeg har allerede en jobb, hva er neste skritt?
Etter at man har fått en jobb, bør man umiddelbart kontakte det lokale skattekontoret på stedet der man bor for å få et skattekort. Du må ha registreringsnummer (personnummer / ID-nummer) for å kunne gjøre dette. Ta også med pass eller ID-kort.

Språket:

De fleste gode jobbtilbudene krever at du kan bruke det norske språket. En person som er ute etter en jobb bør sørge for å ta et språkkurs og vil vanligvis trenge å dekke disse kostnadene selv. Når man ser på de økonomiske aspektene ved dette, er det mye billigere å ta kurs andre steder enn i Norge, et av de  dyreste landene i Europa.

norske penger

Norsk Lønn:

I de fleste tilfellene er lønningene besluttet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. I noen bransjer er det felles avtaler om den laveste grensen for godtgjørelse, som for eksempel i konstruksjon og skipsbygging. Her er minimum timelønn mellom NOK 100-130. Ifølge Statistisk sentralbyrå i Norge, var den gjennomsnittlige månedslønn i 2014 NOK 42 300, som er omtrent 4 838 EUR.

Arbeidsledigheten:

Norge er et av landene med lavest arbeidsledighet i Europa. I mars 2015 var ledigheten 4,2% av befolkningen. Denne situasjonen, kombinert med en usedvanlig godt forberedt system av fordeler og høye lønninger gjør Norge til et utmerket alternativ til de mange utlendingene som er ute etter bedre levevilkår.